zondag 15 augustus 2010

Zeearend en meer

Op vrijdag 6 augustus j.l. ben ik samen met Ronald Kamphuis afgereisd naar het voormalig Oost Duitsland. Het betrof een reis van Han Bouwmeester naar de omgeving van Mecklenburg Vorpommern. Deze omgeving staat bekend om de vele roofvogels waaronder de zeearend, de schreeuwarend en rode en zwarte wouwen. Het doel was om de zeearend vanaf de boot te fotograferen. Het weer zat niet geheel mee. Het was behoorlijk bewolkt. Aan de ene kant is dat prettig, je hebt geen last van al te hard licht. Aan de andere kant wil je veel licht aangezien je vliegbeelden maakt en dus snelle sluitertijden wilt. Ik heb er dus voor gekozen om met hoge iso waarden te fotograferen en de 1D MARK III te gebruiken, vanwege zijn snelheid met focussen en snelheid van fotograferen. De zaterdagochtend hebben we een boottocht naar de zeearend gemaakt. De onderstaande foto is daar een resultaat van. Wat een waanzinnig imposante beesten zijn het. Die blik in de ogen: prachtig.



De zaterdagmiddag hebben we besteed aan macrofotografie. We hadden een tip gekregen over een fraai beekdal in de buurt. Hier stikte het van de juffers en libellen. Ook daar hebben we ons prima vermaakt.



Einde van de zaterdagmiddag zijn we nog met een boot het water op geweest om te proberen een wouw vast te leggen, helaas is dat niet gelukt. Dankzij de boottocht hebben we wel kunnen zien hoe fraai de omgeving daar is. De zondagochtend hebben we wederom besteed aan de zeearenden. We kregen de hele familie (de beide ouders met 2 jongen) op bezoek. Het geschreeuw van de jongen om eten was een geweldige ervaring. Alleen de volwassen man kwam de prooi bij de boot ophalen, waarbij eerst de jongen werden gevoed. Daarna deed hij zichzelf tegoed deed aan een maal.In de middag hebben we nog geprobeerd om de schreeuwarend vanuit een schuilhut te fotograferen, maar dat is helaas niet gelukt.

Zondag avond laat waren we terug. Met mooie foto's en een aantal prachtige ervaringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten